Over eXosphere

eXosphere is een nieuwe collectieve ruimte in een uithoek van de kosmos van de stad Groningen. Het is een incubator binnen Backbone050 (Travertijnstraat 12) voor gamemakers en andere mediamakers en programmeurs. Wij richten ons op het creëren van innovatieve verhalen met behulp van multimedia voor het algemene publiek en voor educatieve doeleinden.

Bedrijven

-

WHIRL Productions

WHIRL Productions is een professioneel uitgeruste mediaproductie-eenheid onder leiding van regisseur en producer Bouke Mekel. WHIRL creëert tragikomische (docu-)fictieverhalen - scripts, afbeeldingen, muziek en choreografieën voor clips, portretten, scapes, films, performances en games. Op dit moment is WHIRL vooral bezig met de edutainment game 'Daemon' + diverse films en performances, in het algemeen voor kunstenaars en kunstinstellingen, docenten en educatieve organisaties.

Eduduino

Eduduino biedt introductieworkshops Arduino, hét ‘open source’ platform waarmee je op een toegankelijke manier je creatieve soft- & hardware-ideeën kunt verwezenlijken op het gebied van de moderne elektronica.

New Game Studios

New Game Studios maakt (serious) games en ervaringen voor desktop, mobiel en VR.

Evenementen

10 februari 2017 - eXosphere open huis

Contact

Als u vragen heeft of informatie over onze diensten / producten wilt hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Het is vrijblijvend en wij zullen blij zijn om eventuele vragen te beantwoorden.